ENVIAMENTS 24-48H | GRATUÏT A PARTIR DE 62€
Buscar

Mantingues una dieta saludable i divertida

19 febrer, 2019

ENTREVISTA DELSANETE: COM MANTENIR UNA DIETA SALUDABLE Y DIVERTIDA

Cristina, noia barcelonesa de 26 anys, va decidir cambiar el seu estil de vida “gracies” a un problema de salut, i va decidir crear DELSANETE. Avui, ens explica la importància que té mantenir una dieta saludable, i de la importància que aquesta exerceix sobre la nostre pell.

 

Cristina, explica’ns una mica sobre que es DELSANETE…

Per a mi, ha passat a convertir-se en el nom al que li dono al meu estil de vida. Delsanete va néixer com un compte de Instagram on vaig començar a pujar receptes amb la intenció clara de ensenyar al món que alimentar-se de forma saludable sense deixar de gaudir de plats deliciosos, es possible. Crec que aquesta tasca es molt important, ja que existeix una falsa creença de que menjar sa es avorrit, insípid i monòton. Per això, la meva intenció des de el principi va ser la de trencar amb aquesta idea i ensenyar amb les meves receptes que sa i bo poden anar de la mà. Fa poc vaig obrir el blog on puc estendre’m més en l’explicació de les receptes e ingredients. Amb això pretenc donar idees i ajudar a totes aquelles persones que volen cuidar-se i no saben com començar, o gent que ja es cuida però simplement està falta d’idees. La meva finalitat es sempre la de ensenyar que portar una alimentació equilibrada i sana no es avorrit, ni es igual a no tindre sabor. Hi ha una infinitat de combinacions i només s’ha d’experimentar una mica per trobar la recepta ideal, però d’això no tens que preocupar-te, jo m’encarrego i només hauràs d’entrar al meu blog i seguir la recepta. No et defraudarà.

Com vas començar en aquest món?

Vaig començar en aquest món per un problema de salut, de tot se n’aprèn diuen, i de lo dolent més. Mai havia tingut cap dolència fins a llavors, i aquest va ser el meu punt d’inflexió ja que va fer que em poses a investigar possibles causes, motius i solucions per evitar problemes de salut futurs. Se’m va obrir un món apassionant per a mi totalment desconegut fins al moment, on vaig descobrir la relació e influencia directa que té el que mengem en la nostre salut, mental i física. Això va ser el que em va fer canviar completament la meva alimentació i vaig començar a practicar esport. Al canviar la meva manera de menjar, necessitava crear noves receptes i vaig començar a experimentar creant receptes saludables. Sortien plats tan bons que va ser llavors quan vaig decidir fer fotos i pujar-les al Instagram. Així va néixer Delsanete.

 

Com ha canviat el teu dia a dia aplicant els mètodes Delsanete?

La veritat es que m’ha canviat la vida radicalment. Abans sempre em sentia cansada, sense ganes de fer res, falta d’energia i molts dies estava de mal humor sense motiu. També tenia molts mals de panxa. Des de que porto una alimentació saludable i practico esport, estic enèrgica, sempre plena d’energia i amb ganes de fer mil coses. El meu humor també ha canviat, em sento positiva davant de qualsevol cosa i tot això fa que em senti molt millor. En realitat, totes aquestes sensacions estan lligades a que quan el cos s’alimenta de menjar de veritat, això facilita el seu correcte funcionament al no estar sotmès a un estrès innecessari provocat per una mala alimentació i això es veu reflectit de manera directa en l’humor i en la vitalitat de la persona.

 
 

Quina importància té mantenir una bona alimentació i com et pot ajudar a millorar l’aspecte de la teva pell?

Personalment, sempre he tingut problemes d’acne, per aquest motiu he fet tot tipus de tractaments dermatològics per eliminar-lo. L’últim tractament anti-acne que vaig fer va coincidir amb la meva fase investigadora sobre la relació alimentació-salut. El dermatòleg em va donar, juntament amb la medicació, una llista d’aliments que tenia que eliminar per millorar la meva pell. En aquest llistat es trobaven tot tipus de ultra processats (brioxeria, sucres refinats, formatges…) Això va despertar la meva curiositat. Temps desprès, vaig entendre que som el que mengem i em vaig donar compte de que la pell també entra dins d’aquesta relació cos-aliments. La pell es molt important, ja que no només es la nostre imatge, sinó que es la nostre protecció contra els agents externs i es el reflexa directe de com estem per dins i per tant de la nostre forma d’alimentar-nos. La salut es reflexa en la nostre pell. I jo des de que vaig canviar la meva alimentació mai més he tingut que tornar al dermatòleg, la meva pell està millor que mai. Tant de bo ho hagués sabut abans.

 

Quina relació té l’esport amb els mètodes Delsanete?

La meva experiència personal m’ha ensenyat que l’alimentació, esport i salut van de la mà. Per això l’esport es un altre punt clau en el meu estil de vida. Jo mai havia practicat cap esport, com ja he dit sempre em trobava cansada, mandrosa i això feia que només pensar l’idea de practicar algun esport fos descartada de la meva ment.

En el meu canvi d’estil de vida, el primer que vaig canviar va ser la forma de alimentar-me. Vaig començar a sentir-me més enèrgica i amb ganes de fer més coses. Va ser llavors quan vaig decidir provar practicar esport. Des de llavors, l’esport ha passat a formar part del meu dia a dia. Realitzo setmanalment activitats varies: jugo a tenis, faigs classes dirigides per professionals…

Crec que una vegada comences a practicar activitat física t’enganxes, ja que et fa sentir bé. L’explicació es molt senzilla, ja que l’exercici fa que creem endorfines (també conegudes com l’hormona de la felicitat) i per tant després de practicar esport ens sentim més feliços. A demés de millorar el nostre estat d’ànim es una molt bona forma de mantindré el cos actiu i sa. Estem fets per moure’ns i els horaris d’estar asseguts 8 hores de feina a una cadira davant d’un ordinador no beneficien la nostre musculatura. Jo crec que es fonamental moure’ns com a mínim 30 minuts al dia, encara que simplement sigui caminant per anar a la feina, pujar escales en lloc d’agafar l’ascensor. Son petits canvis que es noten i beneficien la nostre salut.

 

Per acomiadar-nos, alguna sugerencia per al #mónpirxots?

M’agradaria preparar-vos una recepta amb dos dels ingredients que porta la vostre gamma DNA Repair, com son el Cogombre i les algues marines: Ensalada d’algues amb cogombre (recepta DNA Repair)

INGREDIENTS: (recepta amb algues deshidratades)

 • 15 gr d’alga wakame
 • 15gr d’alga agar agar
 • 15 gr d’alga dulse
 • 1 cogombre
 • Llavors de sèsam torrades

 

VINAGRETA:

 • 1 cullarada de salsa de soja
 • 1 cullarada de vinagre d’arrós (si no tens vinagre de poma o vinagre de vi blanc)
 • Mitja cullerada d’oli de sèsam
 • Mitja cullerada de suc de llimona
 • Mitja cullerada de sirop d’agave
 • Una polsim de sal

 

MANERA DE FER:

Primer anem a rehidratar les algues. Per fer això les col·locarem en un recipient i afegirem aigua temperada fins a cobrir-les, deixant que s’hidratin durant uns 5 minuts. Un cop hagin agafat textura, passarem a escórrer-les bé. Tallarem el cogombre (prèviament netejat) en rodanxes fines. Per a preparar la vinagreta, unirem tots els ingredients en un recipient i els barrejarem bé fins que s’uneixin. Un cop llest, col·locarem les algues juntament amb el cogombre en un recipient i li afegirem la vinagreta. Hem de deixar reposar la ensalada durant una hora a la nevera, barrejant varis cops per a que les algues i el cogombre quedin ben impregnats de l’amaniment. Passada l’hora, ja tindrem la nostre ensalada llesta. Abans de servir afegeix unes llavors de sèsam per sobre, i a gaudir!

A continuació us deixem un petit vídeo on podreu veure com fer la recepta:

DELSANETE & PIRXOTS COSMETICS